Velkommen til Farumbiavls hjemmeside.

logoStart   Bier   Honning   Hvepse    Billeder   kontakt  

hveps    Hveps bi   Bi

Rigtig mange mennesker kan faktisk ikke se forskel på bier og hvepse.
Det er nu ikke så svært, hvepsen er GUL med SORTE striber og en smal talje imellem bagkrop og hoved. Hvepseboet ligner en håndbold i et papmache lignende materiale, er gråligt i farven.

Bien er BRUNLIG over imod lidt sort, har behåring (pels), den har ingen talje, er meget mere buttet.
Det sker der går en sværm af bier fra en bifamilie, det både ser og lyder frygtindgydende, men de er ganske ufarlige. De har forladt familien og er nu på udkig efter et nyt sted at bo, når de sætter sig er det ofte i et træ eller lignende, de sidder i en stor klump med dronningen i midten, de sender spejdere ud for at finde nyt bo. Find en sværmhenter i dit område på biavlerforenings hjemmeside, de fleste vil gerne hjælpe, se linket nederst.

Det er ofte bien der bliver kendt skyldig når frokosten indtages udendørs, MEN det er det ikke, bien går kun efter nektar fra diverse blomster, den kan bestemt ikke lide leverpostej, øl, limonade eller hvad der nu er på bordet.

Hvis du ikke selv vil/kan/tør fjerne hvepseboet kan jeg hjælpe dig, dog mod betaling, det kræver dog du bor tæt på Farum.
Hvis ikke det er tilfældet, kan du sikkert finde en anden der vil hjælpe dig på biavlerforeningens hjemmeside, her kan du se hvilke biavlere der henter bisværme og hjælper med hvepse.
biavlerforeningen

Retur til top